dinsdag 16 februari 2010

Let's get started!

Vandaag hebben we een serieuze start gemaakt met het actieonderzoek.
De vorige weken hebben we informatie gekregen over de inhoud van een actieonderzoek, over het formuleren van een probleemstelling en andere onderzoeksvaardigheden.

Vorige week vrijdag hebben we een "voorlopige" onderzoeksvraag geformuleerd.
Vandaag zijn we daar mee verder gegaan. We hebben onze "voorlopige" onderzoeksvraag nog specifieker proberen te verwoorden. We hebben elkaar, in groepjes, geholpen met dit proces. We hebben elkaar verduidelijkende vragen gesteld om ervoor te zorgen dat er een zo specifiek mogelijke onderzoeksvraag geformuleerd kon worden. Bij het formuleren van een onderzoeksvraag komt heel wat kijken. Zo moet je goed nadenken over (bijna) elk woord. Je moet voor jezelf al een heel duidelijk beeld hebben van het hoe en wat je wil bereiken! Het moet uiteindelijk ook toetsbaar zijn. Op dit moment ben ik hard bezig met het formuleren van mijn concrete onderzoeksvraag.

Mijn actieonderzoek zal gaan over het rekenonderwijs, de verschillende rekenniveaus en het verschil in rekentempo. We keep in touch!

1 opmerking:

  1. Dag Evianne,

    Het is echt een zoektocht wat dat betreft. En dan kan het ook nog weer verder bijgesteld worden gedurende het proces. Ik ben ook wel benieuwd naar je onderzoeksvraag tot nu toe.

    BeantwoordenVerwijderen